La Tomatina în Cinema și TV

La Tomatina este unul dintre festivalurile spaniole cu cea mai mare repercusiune internațională și unul dintre evenimentele esențiale ale verii pentru iubitorii de distracție și turiștii de toate naționalitățile. Acest entuziasm pentru La Tomatina nu a trecut neobservat de agenții de publicitate și publiciști din întreaga lume; marile mărci și corporații internaționale au realizat deja filmări publicitare și sponsorizări legate de produsele lor de petrecere, care este o imagine a tinereții, pasiunii și energiei.Au fost și filmări pentru filme, ducând Tomatina la cinema.

Câteva exemple de apariții ale La Tomatina în diferite campanii și suporturi

1. Compania de jocuri video Namco a inclus în cea de-a 6-a tranșă a saga de jocuri video de luptă Tekken, un scenariu care emulează tomatina bu comandolense.

2. În noiembrie 2009 Bunol director Dario J. Ferrer împușcat oficial scurt film despre originile de La Tomatina ‘Red Dot’, în care Alejo Saura, Mariam Hernández, José Montó, Pepe Carabias, Javivi, Ewa Miller, Joan Gadea, Lola Moltó printre alte bine-cunoscute actori să participe și care a fost lansat cu succes remarcabil în 2011.

3. În 2011, Bollywood a făcut cunoscută petrecerea în India cu filmul You only Live Once, regizat de Zoya Akhtar.

4. În 2011, Lynne Ramsay a regizat filmul ‘trebuie să vorbim’ despre Kevin, multi-premiat la festivaluri, în care protagonistul (Tilda Swinton) merge la La Tomatina.

5. Fabrica Disney a inclus La Tomatina într-unul dintre celebrele sale scurtmetraje Disney în 2015, intitulat „Al Rojo Vivo”.

6. Google a lansat în același an un anunț pentru noua sa aplicație, ‘întrebări’, Unde este numit Partidul Bunol.

7. În iulie 2015, Hollywood a filmat în bu câteva scene pentru filmul „All I see is you”, de regizorul Marc Forster, și cu Blake Lively și Jason Clarke ca protagonisti principali.

8. În ziua La Tomatina 2015, Google face un Google Doodle în cinstea celei de-a șaptezeci de ani a sărbătorii populare.

Câteva exemple de apariții ale La Tomatina în diferite campanii și suporturi

1. Festivalul tomatelor: Bu este vopsit în roșu în prima ediție plătită a La Tomatina

2. Acesta este modul în care a fost Tomatina de bu 2017 / Spania

3. Tomatina.es videoclip promoțional călătorie La Tomatina de bu

4. Sute de tone de roșii sunt folosite ca muniție în Festivalul Tomatina din Spania